Tillbaka till huvudsidan

Länkar

www.astridlindgren.se

Detta är den officiella Astrid Lindgren-sidan med mycket information om Astrid Lindgren som person, och om hennes verk.  Astrid Lindgren Aktiebolag  ansvarar för denna hemsida och förvaltar alla rättigheter till Astrid Lindgrens verk.

www.alma.se

Astrid Lindgren Memorial Award - ALMA-priset - är världens största barn-och ungdomslitteraturpris. Det instiftades 2002 av Sveriges regering. Det är ett internationellt pris som delas ut årligen och prissumman är 5 mnkr.

www.astridlindgrensvarld.se

Astrid Lindgrens Värld ligger i Vimmerby och består av miljöer från Astrid Lindgrens böcker. Här finns lekplatser, teater och andra program. Astrid Lindgrens värld är framför allt öppet sommartid och på hemsidan kan man boka biljetter samt få tips om boende och restauranger

www.astridlindgrensnas.se

Astrid Lindgren växte upp på Astrid Lindgrens Näs och hennes författarskap började här. Nu är det ett besöksmål i Vimmerby, med utställning och guidade visningar. På hemsidan framgår även öppettider och priser.

www.junibacken.se

Barnkulturhuset Junibacken ligger på Kungl Djurgården i Stockholm. Det är en plats där både Astrid Lindgren och andra barnboksförfattare lyfts fram. Ett måste vid besök är att åka Sagotåget genom några av Astrid Lindgrens berättelser. Junibacken har öppet nästa alla dagar.

www.astridlindgrenkonferens.com

Här kommer information om 2019 års konferens som äger rum den 14 november 2019 på Filmhuset i Stockholm. Här finns även dokumentation från Astrid Lindgren-konferensen som anordnades den 14 november 2017 i Kulturhuset i Stockholm.

www.rabensjogren.se

Här finns information om förlaget Rabén & Sjögren, vilket även inkluderar information om Astrid Lindgren och de böcker som givits ut på förlaget.

www.barnboksinsitutet.se

Svenska barnboksinstitutet fungerar som ett nav för forskningen och det kvalificerade samtalet om barn- och ungdomslitteratur.

www.kb.se

Kungliga biblioteket är Sveriges nationalbibliotek. Här finns Astrid Lindgren-arkivet, läs mer om det här.

www.oetinger.de

Detta är Astrid Lindgrens tyska förlag.

www.bui.haw-hamburg.de

Detta är en tysk databank med litteraturhänvisningar där även Astrid Lindgren finns med.