Välkommen till Astrid Lindgren-sällskapet !

Astrid Lindgren-sällskapet bildades 2002 ett par månader efter Astrid Lindgrens bortgång och kom igång med sin verksamhet året därpå. Sällskapets syfte är att främja kännedom om och forskning kring Astrid Lindgren och hennes författarskap samt värna de humanistiska och demokratiska värderingar som kommer till uttryck i Astrid Lindgrens livsgärning. Till sällskapets mål hör också att verka för att miljöer bevaras som speglar hennes liv. Sedan hösten 2015 ansvarar sällskapet för visningarna av Astrid Lindgrens hem. Sällskapet är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden.
Som medlem i sällskapet får du inbjudningar till program, såsom föredrag, utflykter mm, som på olika sätt anknyter till Astrid Lindgrens liv och verk. Du får ett medlemsblad 3-4 ggr/år och ett exemplar av de skrifter sällskapet då och då ger ut.
Hoppas att även du vill bli medlem i Astrid Lindgren-sällskapet!

Stadsvandring i Astrid Lindgrens Vasastan

Vandra med oss i Astrid Lindgrens fotspår i Vasastan. I små grupper vandrar vi i de kvarter där Astrid Lindgren bodde under större delen av sitt liv. Vi gör många stopp och får höra berättelser om personer, platser och händelser som påverkat Astrid Lindgrens liv och författarskap. 
Vandringen tar ca 2 timmar. Ett par backar och trappor ingår. Max deltagarantal är 12 personer. Pris: 160:-/person. Boka din vandring genom att klicka på Boka vandring och välj ”Stadsvandring”.

 

Visningarna av  Astrid Lindgrens hem, Dalagatan 46, är inställda på grund av stambyte i fastigheten.

Stambyte och stora renoveringar av Astrid Lindgrens lägenhet pågår fn.  Det innebär att Astrid Lindgrens hem är stängt för besökare. Just nu vet vi inte hur lång tid detta kommer att ta, men vi hoppas att vi kan påbörja visningar igen i mitten av 2023. 

Due to renovation and replacement of pipes in the building at Dalagatan 46 all guidad tours in Astrid Lindgren's home are cancelled until further notice.

Gör ett virtuellt besök i lägenheten

Välkommen att göra ett virtuellt besök i Astrid Lindgrens lägenhet tillsammans med fotografen Jann Lipka. Klicka dig runt och upptäck de olika rummen i 360 graders vinkel. Zooma in för att tex ta en närmare titt i bokhyllorna. Med VR-glasögon blir det en extra stark upplevelse. Starta ditt virtuella besök här.